ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2310.227.145

  • Ουρολογικές Επεμβάσεις

    Αθανάσιος Τάκης Χειρουργός Ουρολόγος Θεσσαλονίκη

Επεμβάσεις Γεννητικού Συστήματος Γυναικών

Επεμβάσεις Γεννητικού Συστήματος Γυναικών

Τα γεννητικά όργανα της γυναίκας εκδηλώνουν νωρίς σοβαρές μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές. Οι τοκετοί, λόγω της διαστολής των μυικών στοιβάδων, οδηγούν αναπόφευκτα στη χαλάρωση του κόλπου, στη μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης ή και στην πλήρη απώλειά της, σε βαριές περιπτώσεις.

Τα έξω γεννητικά όργανα εμφανίζουν συχνά υπερπλασία ή χαλάρωση των μικρών και των μεγάλων χειλέων, υπερτροφία των αδένων ή βλάβες του δέρματος και των βλενογόνων (σπίλους, αδενώματα, κύστεις κλπ).

Η χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων προκαλεί πτώση του εφηβαίου και επικάλυψη των γεννητικών οργάνων γεγονός που αλλοιώνει την αισθητική της περιοχής και προκαλεί ακράτεια, δυσχέρεια καθαρισμού και μείωση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Στο παρελθόν τα προβλήματα αυτά ήταν ταμπού. Οι γυναίκες απέφευγαν ακόμη και την αναφορά τους με συνέπεια τη σταδιακή απομόνωση και αποστροφή από την ερωτική διαδικασία και τη μείωση της θηλυκότητας και της αυτοπεποίθησής τους με σοβαρά ψυχολογικά και κοινωνικά επακόλουθα.
Σήμερα τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις και τη βοήθεια του Laser που διενεργούνται με τοπική ή γενική αναισθησία.

H αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση που επιτυγχάνει την αναμόρφωση και ανάπλαση των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα μικρότερων επεμβάσεων που περιλαμβάνει τη σμίκρυνση ή την αποκατάσταση της συμμετρίας των μικρών χειλέων, την ενίσχυση και νεανική εμφάνιση των μεγάλων χειλέων, την υμενοπλαστική και την αφαίρεση ουλών, ογκιδίων, κύστεων ή υπερπλαστικών αδένων.

Η πλαστική του κόλπου επιτυγχάνει τη σύσφιξη των κολπικών τοιχωμάτων ,την επαναφορά της σπαργής και της τάσης τους και την αποκατάσταση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Η ανόρθωση του εφηβαίου επαναφέρει το κατώτερο κοιλιακό τοίχωμα στη σωστή θέση, αποκαλύπτει και ανορθώνει τα έξω γεννητικά όργανα και καθιστά ευχερέστερη την υγιεινή της περιοχής.

Η αποτρίχωση με Laser απομακρύνει μόνιμα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο εφήβαιο, στους μηρούς και στο περίνεο.

Τοποθέτηση Ταινιών για Ακράτεια Ούρων

Είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία τοποθετείται συνθετική ταινία στηρικτική της ουρήθρας της ασθενούς για να παρεμποδιστεί...

Ιεροκολποπηξία

Ιεροκολποπηξία είναι η ανόρθωση και συγκράτηση του κόλπου στο ιερόν οστό σε γυναίκες ασθενείς που πάσχουν από σημαντική πτώση...